A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium általános iskolai diákok részére történelemversenyt hirdet.

A verseny háromfordulós csapatverseny 7.-8. osztályos tanulók számára, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A versenyben nevezési díj nincs. A verseny témája: Siklós története a dualizmus KORÁBAN. 1848-1914

Versenyfelhívás letöltése.

A verseny ütemezése:

Az első forduló időpontja: Minden jelentkező iskola 2020. október 22-ig e-mailben kapja meg a feladatsort. A megoldott feladatlapokat postai úton 2020. november 27-ig kell eljuttatni a szervező iskolába.

A második forduló időpontja: Minden jelentkező iskola 2021. január 22-ig e-mailben kapja meg a feladatsort. A megoldott feladatlapokat postai úton 2021. február 22-ig kell eljuttatni a szervezőknek.

A döntő lebonyolítása: A döntőbe jutott 10 csapat tanulóira a siklósi várban (amennyiben az aktuális vírushelyzet megengedi) 2021. májusában írásbeli és szóbeli illetve interaktív feladatok várnak. A verseny résztvevői a lebonyolításról, a módosításokról külön értesítést kapnak.

A feladatlap megoldásához a versenyzők minden segédeszközt használhatnak. A fordulók feladatai az általános iskolai tananyagra és a szakirodalomra épülnek. A felkészüléshez javasolt szakirodalom a verseny honlapján lesz megtalálható. A teszt illetve esszéfeladatok a szakirodalom kreatív alkalmazását igénylik.

A nevezés határideje: 2020. október 16.

A nevezés módja: nevezési lap kitöltésével és visszaküldésével. Nevezési lap letöltése.

Levelezési cím: Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, 7800 Siklós, Gyűdi út 2.

A verseny díjai: oklevél minden résztvevőnek. Könyvjutalom a helyezetteknek, az első helyezett csapat a felkészítő tanárával meglepetés kirándulást kap jutalmul.

Sikeres felkészülést és eredményes szereplést kívánunk!

A verseny szervezői:

Monostoriné Tóth Gabriella Puskásné Blaskovits Ildikó