Terveztünk számos programot a 2019/2020-as tanévre.

A Munkatervünkben megfogalmazottak szerint tettük a dolgunkat, diákok, pedagógusok, a gimnázium minden dolgozója, partnereinket is esetenként segítségül hívva.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepén - színvonalas műsor keretén belül, - szerettük volna a városi program részeként is megmutatni, mennyire tehetségesek gimnazistáink..

Már megtörténtek a jelentkezések Táncsics Kupára ..

 Nyílt napot terveztünk az érdeklődő 7. osztályosok és Szüleik számára..

 Szakmai továbbképzésekre regisztráltunk…

Már  ötleteltünk - a Diákönkormányzattal-  a Táncsics Napra vonatkozóan..  

A Te Szedd akció keretében is voltak / vannak elképzeléseink …

Gondoltuk, a tavaszi szünetben kikapcsolódunk….. színház, mozi ..

A holokauszt áldozatai emléknapja (április 16.) – rádiós megemlékezésre került volna sor …   

Folyamatban lévő projekjeink, pl.  az  EFOP-3.1.5-16  lendülete is megtört..

Téma heteinkre - is-  nagyon készültünk . A Pénz 7rendben volt, de nagy valószínűséggel a „Digitális Témahét” és a „Fenntarthatóság - környezettudatosság Témahete” hete - ebben  a tanévben-  elmarad .

A körülményekre való tekintettel nem vehetnek részt diákjaink a Költészet napján, sportversenyeken, osztálykirándulásokon sem ..

Az érettségikről most nem beszélünk, de az eredményes közép- és emelt szintű érettségi vizsgák kapcsán – is -  együtt gondolkodunk végzőseinkkel …….

Most az élet, az egészségügyi helyzet megállásra, újragondolásra késztet  Mindenkit .

A legfontosabb: Meg kellett értenünk és megértettük, vigyáznunk kell magunkra és Egymásra is!

Tisztelnünk kell Egymást, és hálásnak lenni Mindazoknak , akik az egészségügyben, az üzletekben, a postán, a gyógyszertárban .. felsorolni  sem egyszerű azon területeket, ahol  továbbra  is , fizikális jelenlétükkel és odaadóan segítenek Bennünket , ahol  nem lehet megoldás a home office .

Nagy kihívásról, újfajta nyitottságról beszélünk pedagógusok, Szülők, tanulók ,munkáltatók és munkavállalók, nyugdíjasok , és minden felelős ember vonatkozásában .Tanuljuk az  új online módszereket , és tisztában vagyunk azzal, hogy  gyermekeink is „másfajta” odafigyeléssel készítik el házi feladataikat. De elkészítik, ez a lényeg !

Egyik tizenkettedikesünk írta: „Nem szerettem korán kelni, nem szerettem házit írni, alig vártam, hogy vége legyen az utolsó óránknak is .. Most felkelnék, bármilyen korán .. Hiányzik a gimnázium!”

Terveztünk .. Most nem valósíthatjuk meg munkatervi feladatainkat, legalábbis a megjelölt dátummal nem, de  be fogjuk pótolni !

Addig is: Maradjunk otthon, segítsük és erősítsük egymást jó szóval, virtuális öleléssel !

Honlapunk olvasói megszokhatták, hogy írásainkhoz fotókat is csatolunk. Most csak annyit kérünk,  nézzék meg az osztályainkról, programjainkról készült képeket!

„A nehéz időkben a legtöbb, amit egymásért tehetünk, az, ha nyitott füllel és szívvel meghallgatjuk a másikat, és tudjuk, hogy a kérdéseink ugyanolyan fontosak, mint a válaszaink.”
Fred Rogers