A karácsonyt megelőző két hét mindennapján az intézmény dolgozói – az iskola rádión keresztül-   szép gondolatokat intéztek a diákokhoz az ünnepről , a szeretetről.  Szépültek az osztálytermek, fenyőfát díszítettek , mindenki  készült az ünnepre.

Az Egy doboznyi szeretet akció kapcsán a gimnazisták ajándékokat adtak át a szervezőknek, tudva, hogy ezzel több  nehéz helyzetben élő család ünnepét szépítik meg,

Sokéves hagyomány az iskolában a kilencedikesek  karácsonyi műsora, mely  ebben az évben összekapcsolódott az intézményben zajló Efop projekttel.

Számos vendég , intézményi partner,  szülő, volt Táncsicsos diák fogadta el a meghívást .

Käszné Lebő Zsuzsanna,  A Mohácsi Tankerületi Központ igazgatójának köszöntőjét követően Riegl Gábor , Siklós polgármestere  nyitotta meg hivatalosan a programot, majd Fischer Zsolt intézményvezető ünnepi gondolatait hallgatták meg jelen levők, aki a tankerület ajándékát is átvette a tankerület vezetőjétől.

Az ünnepi műsort Janszkyné Kőszeghy Ildikó  és Mikoláné Simon Csilla, a kilencedikesek osztályfőnökei állították össze, segítségükre volt Ábrahámné Karli Mária , aki a szép dekorációt elkészítette, Szénás Anna a kórus felkészítője, és Dr Ekkertné Monoki Zsuzsanna  tanárnő, aki a Didergő király című  jelenet színpadráállításában vállalt jelentős szerepet. Versek, dalok, táncok .. a taps egyértelműen jelezte. : Szép volt, köszönjük , szereplők !

A délelőtt sportversennyel folytatódott,  számos szülő is  aktívan segítette a csapatokat, minden diák ajándékot vehetett át Krizics Zsanett SZMK elnöktől. Az első helyezést elérő 10.bések csapának díja : Belépő a Pécsi  Mecsextrém Parkba.

Nem maradt el az osztálykarácsony sem, kedves gesztus egymás megajándékozása.

A téli szünetre jó pihenést és áldott ünnepet kívántak egymásnak a Karácsonyra hangolódva elnevezésű  ünnepi program résztvevői.