A pályaorientációs nap célja, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a tanulók életét.

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium képviselői  évek óta  élnek a lehetőséggel , -  a környező intézmények meghívását örömmel és tisztelettel elfogadva -  mutatják be  az intézmény adta lehetőségeket.

November 07-én  –számos más bemutatkozás mellett- , eljutottunk Vajszlóra is.

 Kilinkó Gyula , a  Vajszlói Kodolányi János Általános Iskola  igazgatója és közvetlen munkatársai példaértékűen készítették elő a programot,  melyen számos szülő , valamint  sok 7-8.osztályos diák vett részt.

Nagy volt az érdeklődés a gimnázium képzésterületei iránt.

 A folytatásban egy , a pályaorientációs napon aktívan részt vett Táncsicsos osztja meg  tapasztalatait:

Magyar tanárnőm, Ria néni megkért, kísérjem el volt iskolámba , beszéljek eddigi tapasztalataimról ! Örömmel tettem! Egyrészt jó volt találkozni korábbi tanáraimmal, másrészt örültem annak, hogy elmondhatom a jelen levőknek : Jó választás volt a Siklósi Táncsics !

Meséltem a szép és jól felszerelt  iskolánkról,  a segítőkész  pedagógusokról, a tanórák hangulatáról, a Szecska- avatóról, a Diákönkormányzat tevékenységéről , a  sportnapról, az ünnepségekről ……………… PPT segítségével  mutattuk be a gimnázium hétköz-és ünnepnapjait.

A szülők és a diákok  kérdéseire közösen válaszoltunk.

Bízom abban, hogy a következő tanévekben számos „ volt vajszlói iskolással” együtt  veszek részt a gimnázium programjaiban !

 

                                                                                                              Gőgös Xavér (9.b oszt.)