Nagy várakozás előzte meg azt a budapesti kirándulást, melyre az EFOP 3.1.5 - projektünk keretében került sor.

Kilencedikeseink kapták meg az ingyenes lehetőséget arra, hogy rácsodálkozhassanak a Fővárosi Állat-és Növénykertben - térképpel a kezünkben - a Bagolyvárra, az Elefántházra, a Pákásztanyára, vagy akár a Mérges-ház lakóira.

A szervezők játékosan-komoly feladatlap megoldására kérték a négyfős csapatokat. Mára már kiderült, hogy kik is a Biológusok, hiszen eddig csak nick-nevüket tudtuk. A versenyt - néhány ponttal megelőzve a Zoo friens elnevezésű csoportot - Schneiderics Andor, Biró Patrik és Petri Áron (9.a) nyerte! Gratulálunk Nekik és minden résztvevőnek!

Állatkerti látogatásunk után városnézésre indultunk. Első állomásunk a Hősök tere volt, ahol jutott egy kis időnk arra is, hogy elfogyasszuk az ajándékba kapott, hideg élelmiszer csomagban fellelt finomságokat.

Sétánkat az Andrássy úton folytattuk, meg-megállva egy-egy patinás épület előtt, Zeneakadémia, pesti Brodwaay… Tempósan lépkedtünk, ám a csapat nem fáradt , pedig a következő program helyszínéig , a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériáig több, mint három kilométert tettünk meg - gyalogosan!

Bár – idő hiányában – saját gördeszkát nem terveztünk - izgalmas és különleges technikát alkalmazva-, egy életnagyságú szobrot azért készítettünk!

Tartalmasan jó hangulatú nap volt! De a legjobb mégis az volt, a kísérő tanárok szerint is, hogy bármerre jártunk, diákjaink példamutató viselkedésükkel, kreativitásukkal, és egymásra figyelésükkel öregbítették a Siklósi Táncsics jó hírét!

Köszönjük a lehetőséget, a szülők bizalmát, Nektek, kilencedikesek, a fegyelmezettségeteket, no, és az autóbuszban egymásnak adott szerenádot is!

Bízunk abban, hogy a projekt - az ígéretekhez híven-, tartogat még a többi évfolyam számára is kikapcsolódási lehetőséget, kalandparkot, mozi - és színházlátogatást!