Hírek

Tisztelt Barátaink és Ismerőseink!
Úgy tűnik az év vége közeledtével sportcsarnokunk a hagyományteremtő céllal első alkalommal megrendezésre kerülő események fő helyszíne kedves városunkban. Még egy hét sem telt el a nagy sikerű VÉV. bál óta, máris egy -reményeink szerint- évente ismétlődő eseményen vehettünk részt. Először szerveztük meg iskolánk kadét tanulói részvételével a környékbeli általános iskolák nyolcadikos, pályaválasztás előtt álló diákjai számára az I. Táncsics Kadét Napot. A jó hangulatú vidám vetélkedőn nyolc iskola nebulóit és kísérő pedagógusaikat láttuk vendégül. Név szerint a Siklósi Batthyány Kázmér, Kanizsai Dorottya és a Szent Imre Katolikus Iskola, valamint az Egyházasharaszti, Beremendi, Harkányi, Bólyi és nem utolsósorban a Szalántai Általános Iskolák küldöttségeit. A játékos, a diákok szellemi és testi felkészültségét is igénybe vevő próbatételek, vetélkedők szervezésében oroszlánrészt vállaltak gimnáziumunk pedagógusai, munkájukat ezúton is köszönjük. Valamint néhány, iskolánkkal jó kapcsolatot ápoló szervezettől is kaptunk segítséget az esemény lebonyolításához, mely segítségért hálásak vagyunk, és a jövőben is szeretnénk minden alkalmat megragadni ezen szervezetekkel, intézményekkel való kapcsolataink ápolására. Köszönjük a segítséget a Siklósi Rendőrkapitányságnak, a Szülői Munkaközösségnek, a Magyar Honvédségnek, a Szigetvári Honvédelmi Sportközpontnak, a Katasztrófavédelemnek, a Siklósi Önkormányzatnak, a Szociális és Gyermekjóléti Központnak, valamint a Siklósi Polgárőr Egyesületnek. Az imént felsorolt szervezetek, intézmények képviselőinek köszönjük, hogy megtiszteltek minket és a rendezvényen résztvevő diákokat személyes jelenlétükkel. A verseny során a tanulók először a nyolc év alatt tanult tudásukról, majd a sportokban, testedzésben való jártasságukról adtak számot. A versenyszámok között az erőpróbáktól kimerült versenyzőket szendviccsel, és forró teával láttuk vendégül. A versengés természetesen az elmaradhatatlan eredményhirdetéssel zárult. A helyezettek: IV: Kanizsai Dorottya Ált. Isk., III: Batthyány Kázmér Ált. Isk., II: Beremendi Ált. Isk. és végül a győztes a Harkányi Ált. Isk. csapata. Minden helyezettnek és résztvevőnek gratulálunk!
Reméljük, hogy jövőre nagy szeretettel köszönthetünk benneteket iskolánk tanulói közt, iskolátokat pedig várjuk vissza a következő évi II. Táncsics Kadét Napra!
Fischer Zsolt Főigazgató

 

Nagy örömmel tudatjuk önökkel, hogy Iskolánk Tornacsarnoka ismét örvendetes esemény helyszíne lesz! A Várunkért és Városunkért civil szervezet első, de reményeink szerint hagyományossá váló bálja kerül itt megrendezésre 2023. November 25-én 19.00 órai kezdettel. A bálra minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők. Minden kedves vendégünknek jó szórakozást kívánunk!

Tisztelt Ismerőseink, Kedves Barátaink!
Fontos stratégiai partnerünk, a szigetvári Honvédelmi Sportközpont idén ünnepli fennállásának 1. évfordulóját.
A kadétiskolák közül egyedüliként meghívtak minket a rendezvényre. Diákjaink abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Bozó Tibor altábornagy, Nagy Csaba úr, a térség országgyűlési képviselője és Junácski András, a vármegyei közgyűlés alelnöke jelenlétében, személyes találkozás keretében számolhattak be eredményeikről, terveikről.
Köszönjük a megtisztelő meghívást a rendezvényre!
Fischer Zsolt főigazgató
Tisztelt Ismerőseink, Kedves Barátaink!
Örülünk, hogy évről évre egyre többen tisztelik meg jelenlétükkel a szalagavató ünnepségünket. Nincs is talán ennél szebb ünnepe a középiskolai éveknek, idén 500-an ünnepeltük együtt végzős diákjainkat.
Az eseményen Junácski András, a Baranya Vármegyei Közgyűlés alelnöke is megtisztelt minket jelenlétével, beszédében a gimnázium alapításának közelgő 70. évfordulójáról is beszélt.
Beszédet mondott továbbá dr. Váradi Krisztián, a Mohácsi Tankerületi Központ tankerületi vezető igazgató helyettese. Személyes hangvételű beszédében a szép emlékek fontosságát hangsúlyozta.
Végezetül pedig beszédet mondott Fischer Zsolt főigazgató, aki az élet feladataira hívta fel a végzősök figyelmét.
Az ünnepélyes tűzésen szalagot tűzött Junácski András, dr. Váradi Krisztián, Riegl Gábor, Siklós városának polgármestere és Fischer Zsolt főigazgató.
A remek közös produkciók és a szülőkkel való keringőzés után a bálon a jó hangulatról már hagyományos módon a Tajti Band gondoskodott.
Köszönjük minden kedves vendégünknek a részvételt, illetve a Szülői Munkaközösségnek a szervezésben való aktív együttműködést!
Fischer Zsolt főigazgató