Az idei Táncsics nap külön érdekessége, hogy a gimnázium un.”EFOP-os” projektjének Családi napjával együtt került megrendezésre.

Siklós városát – a szó pozitív értelmében – birtokba vették a kék pólós gimnazisták és tanárok. A diákok - akadályverseny-szerűen – 8 állomáson bizonyították talpraesettségüket, szellemi és fizikai felkészültségüket.

Sikerült bevonnunk partnereket is a programba, akik izgalmas feladatok elé állították a diákokat: Balázs Csaba, alpolgármester a vár udvarán győződött meg a Táncsicsosok felkészültségéről, Krizics Zsanett, a szülő munkaközösség elnöke elismerően nyugtázta, hogy a gimnazisták milyen sokat tudnak az intézmény múltjáról és jelenéről. Minden osztály tanulója élvezte a Szabó Gergő által összeállított, hagyományőrzéssel kapcsolatos „megmérettetést’’.

A verseny eredményhirdetésekor a 11.b osztály, Monostoriné Tóth Gabriella osztályfőnök diákjai álltak fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

Jelen volt Elekné Nagy Andrea az EFOP-projekt mentora, aki köszönetét és elismerését fejezte ki a Táncsics nap szervezőinek és résztvevőinek.

„Ez jó mulatság, férfi munka volt!’ – összegezhetjük a program lényegét Vörösmarty Mihály GONDOLATOK A KÖNYVTÁRBAN című versének záró sorával.