A hagyományoknak megfelelően, február első szombatján került sor a végzős gimnazisták szalagtűző ünnepségére.

A sportcsarnokban a szülőkön, rokonokon, barátokon, Kollégákon kívül tisztelettel köszöntötték az intézmény dolgozói Balázs Csabát, Siklós alpolgármesterét, Dr. Váradi Krisztiánt a Mohácsi Tankerület jogi és köznevelési osztály vezetőjét, és Mikola Lajost, a Pécsi SzC Garai Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatóját.

Minden szempár a bejáratára szegeződött, amikor a 12.a osztályosok Szávulyné Gergye Judit, a 12.bések pedig Keitz Kornélia osztályfőnök vezetésével bevonultak a az ízlésesen feldíszített sportcsarnokba.

Érkezetek a szalagtűző 11-esek is osztályfőnökeikkel Fischerné Balázs Eszterrel és Monostoriné Tóth Gabriellával.

Csöme Ilona tűzte fel a kék szalagot Párkányi Viktóriának, Tihanyi Patriknak, Szabó Nikolettnek és Kordik  velinnek.

Mehringer Kíra, Spiegel Soma, Lendvai Vanessza és Komár Márk pedig Csöme Ilonát és Dr. Váradi Krisztiánt köszöntötte. Az osztályvezető meg is osztotta a közönséggel ünnepi gondolatait.

A gimnazisták közül verssel kedveskedett a meghívott vendégeknek és a végzősöknek Cosics Klara (9.a), Szabó Bertalan (11.b), és Kosztics Barnabás (9.a), dalt énekelt Szegő Dzsenifer (12.b), a moderálásban pedig Dudás Nóra (11.b) segédkezett. 

Mindkét osztály óriási sikert arató szalagavató táncának betanítója és koreográfusa Józsa Péter volt.

Meglepetés produkciót is láthattunk, hallhattunk: Kálmán Daniella iskolánk 11. b osztályos tanulója Ulrich Tamással és Gősi Gergővel, gimnáziumunk volt tanulóival - fúvós hangszereken - zenés számokat adtak elő modern feldolgozásban.

A bál nyitó tánccal, keringővel kezdődött idén is. A végzősök az Őket mindenben támogató, legtöbb esetben a szülők egyikét kérték fel, hálájuk jeléül.

Választottak bálkirályt és bálkirálynőt, meg is táncoltatta Zadravecz Pannát Keresztes Attila!

A szponzoroknak köszönhetően sok értékes tombolatárgy is gazdára talált.

A szalagavató kapcsán minden osztálynak volt feladata, helyt is álltak, dicséret illeti Őket.

Biztosak vagyunk abban, hogy minden résztvevő számára szép emlék marad a 2018/2019.tanév szalagavató ünnepélye!