A fenti mondatot sokan megfogalmazták, így többek véleménye alapján kijelenthetjük: Jól sikerült a Táncsics Mihály Gimnázium Családi napja.

Az EFOP 3.1.5 projekt keretében megrendezett program első részében a 9.a-sok Jókai Mór novellájának színpadi változatát adták elő Melyiket a kilenc közül címmel, majd magyar és angol nyelven énekeltek karácsonyi dalokat Tóth Márta tanárnő tanítványai.

A kilencedik b-sek osztályfőnökükkel, Puskásné Blaskovits Ildikóval együtt szavaltak, énekeltek, majd a két osztály csinos lánykái fergeteges tánccal köszöntötték a vendégeket, szülőket és diáktársaikat.

A délelőtt sportversennyel folytatódott. Mikoláné Simon Csilla és Ignatyev Szergej testnevelők izgalmas feladatsorokat állítottak össze, az osztályok 6-6 fős csapatai - és osztályfőnökeik - jól vették az akadályokat. A váltóverseny győztese - egyetlen ponttal megelőzve a 9.a osztályosokat - a 9. b osztály lett.

Ugyanakkor a Családi nap nyertesei lettek - persze más megközelítésből – azok a pedagógusok és dolgozók is, akik már kora reggel szendvicseket készítettek, dekoráltak, mindent előkészítettek ahhoz, hogy állófogadás keretén belül finomságokkal kedveskedhessenek a program résztvevőinek.