A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium idén is csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség szeptember 28-án megrendezett Európai Diáksport Napjához.

A program az idei évnek megfelelő, azaz 2018 méteres futással kezdődött. Idén a diákok és tanáraik Siklós főutcáján a nemrég átadott kerékpárúton futották le a távot. A járókelők támogató buzdítása kísérte mindenhol a futókat.

A futás után két helyszínen folytatódott a sportnap. A sportpályán labdarúgásban mérhették össze erőiket a csapatok. A gimnázium sportcsarnokában öt különböző sportág közül lehetett választani. Ezek: röplabda, kosárlabda, floorball, asztalitenisz és tollaslabda. A gyerekek csapatokba szerveződve megtapasztalták a felszabadult, közös mozgás élményét. A gimnázium immár hagyományosan részt vesz ezen a nemzetközi sportünnepen, ezzel is hozzájárulva a diákok szemlélet formálásához, ami az egészséges életmód felé irányítja őket.

A szervezők (Mikoláné Simon Csilla és Ignatyev Szergej) legnagyobb örömére és megelégedésére a diákság és a tanári kar is teljes létszámban, lelkesen csatlakozott a sportprogramokhoz. Reméljük, jövőre újra átélhetjük ezt az élményt!