Már a tanévnyitó ünnepségen elhangzott: Iskolagyűlés lesz hamarosan a Táncsicsban.

A diákönkormányzatot segítő pedagógus, Keitz Kornélia az osztályok képviselőit tájékoztatta a lehetőségről, és mindenkit arra biztatott, tegyék fel kérdéseiket, fogalmazzák meg javaslataikat az intézmény életével kapcsolatosan

A diákok pedig fogalmaztak! Név nélkül, általában egy-egy osztály közösen gondolkodott és tapasztalataik alapján kérdezett.

A kérdezz-felelek program első részében dicséretek hangzottak el:

Több, országos rajzpályázaton elért eredményéért kapott dicséretet Hajmási Nikolett.

A nyár folyamán, illetve szeptemberben szép sport sikereket értek el a gimnazisták: Butor Barbara, Fromberger Máté, Spiegel Soma, Tihanyi Patrik. . Németh Martin, és Ignatyev Szergej Tanár Úr tanítványai, akik a foci Fair Play Kupa országos döntőjében a második helyét szerezték meg.

A dicséretek elhangzásakor a hatalmas taps azt jelentette: Szép volt, csak így tovább, hajrá Táncsicsosok!

A program második részében Szabó Nikolett, a diákönkormányzat elnöke- miután tematikusan csoportosította a diákok által megfogalmazottakat,- kérdezett.  Szóba került a Házirenden, a tisztaság kérdésén túl, a táblafilc minősége, és még sok-sok gyakorlatias kérdés. Talán az egyik legextrémebb indítványozás az osztály-háziállattartás volt, melyre sajnos, - több más felvetéssel együtt-  nemleges volt a válasz.

Elhangzottak viszont hasznos , kritikus, de  jobbító szándékú javaslatok is, melyekre a diákok azonnal határozott ” igen-feleletet „kaptak.

A program záró perceiben , interaktív formában, bárki kérdezhetett, reagálhatott az elhangzottakra.

A legfontosabb: a gimnazisták szeretnék, ha a jövőben rendszeresen tartanánk iskolagyűlést ! Semmi akadálya : Ha Ők szeretnék, így is lesz!

A gimnázium sportcsarnokában Szabó Nikolett, a diákönkormányzat elnöke „hangosította ki” a tematikusan összeállított