Minden tanév egyik legfontosabb programja az érettségizők ballagása. Idén sem volt ez másként. Sokan fogadták el az érettségizők meghívását, szülők, nagyszülők, rokonok, barátok, a gimnáziumban korábban tanító pedagógusok, partnerintézmények dolgozói.

Több újítást vezettek be a szervező tizenegyedikesek, akik osztályfőnökeikkel Keitz Kornéliával és Szávulyné Gergye Judittal, mindent megtettek azért, hogy a tizenkettedikesek számára felejthetetlen legyen a ballagási ünnepség.

Az utolsó osztályfőnöki óráról háromnegyed ötkor csengettek ki, és bizony érezhető volt a végzős diákokon a meghatódottság, miközben az A osztályosokat Mikoláné Simon Csilla, a B-seket pedig Heidfogel Csaba osztályfőnökök vezetésével láttuk kijönni tantermükből.

Az alsóbb évfolyamosok szépen feldíszítették a gimnázium épületének minden szegletét, majd ünnepi ruhában álltak sorfalat az érettségizőknek, akik - mintegy köszönésképpen – mosolyogtak iskolatársaikra.

A ballagási műsor első részében a 11-esek: Komár Márk, Szegő Ágnes Dzsenifer, Rácz Ronald, a Diákönkormányzat nevében Szabó Nikolett és Szabó Albert fogalmazták meg útravaló gondolataikat.

A műsorban Balogh Alíz, Dr. Ekkertné Monoki Zsuzsanna, Keitz Kornélia, Monostoriné Tóth Gabriella, Puskásné Blaskovits Ildikó és Váradi-Végh Tanárnők, Bródy János: Légy hű magadhoz című dalát énekelték tanítványaiknak, üzenve:

„S ha érted már az összegyűjtött hangokat,
Találd meg köztük önmagad!”

Az érettségizők nevében Keller Aletta, Králik Csaba, Ortnel Máté, Sipos Laura és Gősi Gergő köszönt el társaiktól, tanáraiktól.

A szigorú feltéteknek ebben a tanévben egy érettségiző diák, Gősi Gergő felelt meg, Ő kapta a Táncsics jelvényt kitűnő tanulmányi munkájáért, példaértékű sport - és kulturális tevékenységéért.

Számos végzős diák kapott jutalomkönyvet, oklevelet jó teljesítményéért.

A Szülői munkaközösség elnöke, Krízics Zsanett támogatásával Kriszt Krisztina és Kovácsfiné, Zita vehetett át jutalmat a gimnáziumot, az érettségizőket segítő munkájáért.

Az igazgatónő, Csöme Ilona határozottan, de érezhetően nagy szeretettel beszélt az együtt töltött tanévekről, és adott hasznos útravalót a jövővel kapcsolatban. Ünnepi gondolatainak lényegét a Kormorán zenekar dalának részletével összegezte:

,,Ki szívét osztja szét,
ő lesz a remény
Ki szívét osztja szét,
az élet csak övé
Ki szívét osztja szét,
követik merre jár,
hegyeken és tengereken túl
értik majd szavát.”

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium ballagási ünnepsége a Szózat közös eléneklésével ért véget.