Gimnáziumunk férfi kézilabda csapata március 7-én Pécsett, B kategóriás, V.-VI. korcsoportos, Amatőr Kézilabda Diákolimpián szerepelt.

Egy csoportban játszottunk a pécsi Pollack Mihály Szakgimnázium és a szintén pécsi, Széchenyi István Gimnázium csapatával, a pécsi sportcsarnokban. Az első mérkőzést a pécsi Pollack csapatával játszották a siklósi gimnazisták.

Az első félidőt végig vezetve, jól védekezve, megfelelő kapusteljesítménnyel, egykét pontatlanságot leszámítva, előnnyel zártuk. (5-6) 

A második félidő elejét is jól kezdték gimiseink, viszont a második félidő feléhez közeledve egyre több hiba csúszott a játékunkba, de a vezetést még nem adtuk ki a kezünkből. (8-9) Ekkor a siklósi kispad kikérte az idejét, és próbált ,,rendet tenni a fejekben”. Sajnos, nem hozott sikert az időkérés, a mérkőzés 29. percében egyenlíteni tudott a Pollack csapata, sőt a hátralévő időben végig ők domináltak. A mérkőzés utolsó 10 percében már fáradtak voltunk, több lerohanást is elhibáztunk, és könnyű gól-lehetőségeket adtunk az ellenfélnek. Ekkor már a védelmünk sem működött úgy, mint az első félidőben, de küzdöttünk és nem adtuk fel a mérkőzést! Sajnos a győzelmet nem tudtuk megszerezni.

Pollack Pécs – Táncsics Siklós 13-11 (5-6)

Vezette: Szöllősi Dalma, Tóth Dávid

 

A siklósi csapat kerete: Aburkó József, Fehér Máté, Gősi Gergő, Márfai Kristóf, Ortnel Máté, Rácz Gergő, Szomor Szilárd, Teszárik Ákos, Teszárik Egon, Varga Ákos

Edzők: Ignatyev Szergej, Weinert Gergő, Hanics Olivér

Gólszerzők: Ortnel Máté 2, Szomor Szilárd 3, Teszárik Egon 5, Varga Ákos 1

 

Sárga lap: Varga Ákos

Kiállítás: Varga Ákos, Fehér Máté

 

A második mérkőzést a Széchenyi csapatával játszottuk. Sok időnk nem volt a pihenésre, a következő meccsre kellett koncentrálnunk. Pörgős félidőt hozott az első játékrész, és két gólos hátránnyal vághattunk neki a második játékrésznek (2-4). Sajnos nem tudtuk tartani a lépést a Széchenyi csapatával. Több ziccert is elhibáztunk, és az ellenfél kapusa is ,,kifogott rajtunk”. Se védekezésben, se támadásban nem tudtunk újat mutatni, és a fáradtságunkat is kihasználta a Széchenyi alakulat. A mérkőzés 27. percében időt kért a siklósi kispad, felcsillant egy halvány remény, hogy a mérkőzést meg tudjuk fordítani. Sajnos, nem hozott eredményt az időkérés, az ellenfél nem adta ki a kezéből a vezetést, így a végén 3 gólos vereséget szenvedtünk!

 

Táncsics Siklós – Széchenyi Pécs 7-10 (2-4)

Vezette: Szöllősi Dalma, Tóth Dávid

 

A siklósi csapat kerete: Aburkó József, Fehér Máté, Gősi Gergő, Márfai Kristóf, Ortnel Máté, Rácz Gergő, Szomor Szilárd, Teszárik Ákos, Teszárik Egon, Varga Ákos

 

Edzők: Ignatyev Szergej, Weinert Gergő, Hanics Olivér

 

Gólszerzők: Ortnel Máté 1, Rácz Gergő 1, Teszárik Ákos 1, Teszárik Egon 4

Sárga lap: Rácz Gergő, Varga Ákos

Kiállítás: Gősi Gergő

 

További eredmény: Pollack Pécs – Széchenyi Pécs 15-15

 

A tornán 1. helyen a Széchenyi Pécs csapata, a 2. helyen a Pollack Pécs csapata, a 3. helyen pedig t a Táncsics Siklós csapata végzett.

 

A TORNA SIKLÓSI GÓLLÖVŐI: TESZÁRIK EGON 9, SZOMOR SZILÁRD 3, ORTNEL MÁTÉ 3, RÁCZ GERGŐ 1, TESZÁRIK ÁKOS 1, VARGA ÁKOS 1

 

Gratulálunk a csapatnak, és további szép eredményeket kívánunk a Siklósi Táncsicsosoknak! 

 

Weinert Gergő 

10.b