Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye. A gimnazisták ebben az évben rendhagyó módon, - projektben gondolkodva, melynek felelőse Dr. Ekkertné Monoki Zsuzsanna tanárnő - emlékeznek meg a márciusi történésekről.

A projektnyitón, a Tanárnő köszöntő mondatait követően, Váradi-Végh Edit Viktória ének-zene szakos pedagógus „csapata”, énekesek, különböző hangszereken játszó diákok, Kossuth nótát adtak elő, majd Rácz Ronald szavalt. A rövid műsort közös énekléssel zártuk, igen jól hangzott az aulában a Karthago együttes Apáink útján című dala is.

A projekt további elemei: az iskolarádióban minden reggel elhangzik egy, a témához illő vers, a gimnázium épületében pedig számos applikációval, a diákok által, Ábraháné Karli Mária tanárnő gondozásával készített alkotással, dekorációval találkozhatunk.

A projektzáróra - rövid műsor keretében- március 13-án kerül sor, szerdán pedig a gimnazisták is megtekintik a Kanizsai Dorottya Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsorát.