Nagyszabású szalagavató volt február 3-án a Siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban.

A 11-esek, osztályfőnökeikkel Szávulyné Gergye Judittal és Keitz Kornéliával, minden részletre kiterjedően szervezték meg az szalagtűzés ünnepi perceit.
Az est első részében a terembe vonultak a végzős diákok. Szabó Nikolett verse után az intézményvezető, Csöme Ilona köszöntötte a jelenlévőket, és intézett bölcs gondolatokat a végzősökhöz.
Megható pillanatok voltak – így fogalmaztak a szalagtűzést követően többen a lelátón ülők közül.
Természetesen idén is készültek szalagavató tánccal a Táncsicsosok. A 12.a osztály-  népek tánca címmel- mutatta be produkcióját.  Felkészítőjük Józsa Péter tánctanár volt.
A 12.b osztály táncának koreográfusa és  betanítója Somogyi Zsuzsanna táncpedagógus .
A közönséget  latin táncokkal örvendeztette meg az intézmény 9.a osztályos tanulója , Pozsonyi Márkó és táncpartnere , a harkányi általános iskola diákja Molnár Kitti , mindketten a Kapronczai Művészeti Iskola növendékei. Emlékezetes marad Makai Liliána, Rácz Ronald, Szabó Albert és Szilber Alex 11-es gimnazistánk szereplése is.
Az évek óta szép hagyománnyá vált első, bálnyitó táncra a végzősök azt a valakit kérték fel, akiknek sokat köszönhettek azért, hogy már itt állnak az érettségi küszöbén. A 12-esek szüleikkel, barátjukkal párt alkotva vonultak be a bálteremmé átalakított, igényes dekorációval ízlésessé varázsolt sportcsarnokba. és keringőztek.
A Galaxis zenekarnak köszönhető, remek báli hangulatban telt az este. Nem maradt el a bálkirálynő és bálkirály választás sem. A közönség szavazata alapján, a királynő Androvics Cintia, a király pedig - a szintén 12.b osztály végzőse - Szabó Patrik lett.
Remek hangulatú tombolasorsolásra is sor kerülhetett a támogatók jóvoltából, kiknek hálásak vagyunk a felajánlott nyereménytárgyakért.
Köszönjük mindenkinek, aki szerepet vállalt abban, hogy a 2018.évi szalagavató életre szóló emlék legyen mindannyiunk számára!