A pályaválasztás nem egyszerű, viszont rendkívül fontos a diákok számára. Az intézmény vezetése - a továbbtanulási szándék megerősítése érdekében - Pályaorientációs napot szervezett a siklósi gimnazistáknak.

Csütörtökön reggel, a sportcsarnokban hallgatták meg Dr. Pirisi Gábor, a PTE Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszék adjunktusának általános tájékoztatóját, majd igen gyakorlatias kérdéseket tettek fel a középiskolások.
A nap további részében interaktív foglalkozások keretében, kisebb csoportokban kaptak hasznos információkat a megújuló erőforrások jelenéről és jövőjéről, Dr. Gyuricza László egy. docens, a Turizmus Tanszék képviseletében tartott előadást Madagaszkár, a 8. kontinens címmel.
Sok érdekes és hasznos gondolatot osztott meg a hallgatósággal Földrajz a mindennapokban témakörben Dr. Pirkhoffer Ervin egy. docens, Farics Éva  tud. segédmunkatárs pedig  a Földtani és Meteorológiai Tanszék munkájáról és  kutatásairól beszélt.
A diákok érdeklődve hallgatták Dr. Jónás-Berki Mónika adjunktus, Az első felszállástól a Superjumboig, a luxustól a fapados szolgáltatásokig című prezentációját.
 A siklósi kötődésű Dr. Czigány Szabolcs, a Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék docense és tanszékvezetője, Siklóstól Amerikáig (+ egy kicsit tovább) címet viselő előadása után is elismerően nyilatkoztak a Táncsicsosok.
A program végén a gimnazisták TOTÓT töltöttek, a helyes válaszok megadásához szükség volt a nap folyamán elhangzottakra is. A legjobb eredmény és a vele járó jutalom birtokosa a 10.a osztály lett.
A Pályaorientációs napnak folytatása lesz helyben, sőt hamarosan látogatást tesznek a PTE képzései iránt érdeklődők Pécsett, valamint több pályaválasztási kiállítás és börze is szerepel a gimnázium programtervében.