A programot Uracsné Beck Etelka, a gimnázium matematika-fizika szakos tanára szervezte elsősorban azért, hogy követendő példákat állítson a mostani diákok elé.

A találkozón a Táncsics gimnázium korábbi tanulói közül többen meséltek pályaválasztásukról, tanulmányaikról, jelenlegi tudományos munkájukról. A gimnázium volt tanítványai közül azok kaptak meghívást, akik a Táncsicsban érettségiztek, majd mérnökök, informatikusok, biológusok, vegyészek, orvosok, gyógyszerészek lettek. A szervező tisztában volt azzal, hogy a meghívottakkal nem lesz egyszerű időpontot egyeztetni, ennek ellenére többen, a Bonnban elméleti fizikával foglalkozó Dr. Pittler Ferenc, a Svájcban kutatóorvosként tevékenykedő Dr. Fishi Viktória, a jelenleg Németországban élő és dolgozó építész, Holczer Eszter, valamint a Székesfehérváron építőmérnöki feladatot ellátó Olajos Dávid küldte el üdvözlő sorait a találkozón megjelent, érdeklődő gimnazistáknak és tanáraiknak.

Tanulmányairól és munkájáról személyesen beszélt Dr. Herendi Eszter, a Pécsi Tudományegyetem Onkoterápiás Intézetének orvosa, Dr. Puskás Márton, a Mohácsi Városi Kórház bőrgyógyásza, és Dr. Hollósvölgyi Andrea gyógyszerész. Mindhárman kiemelték, hogy későbbi tanulmányaikhoz jó alapokat kaptak a siklósi gimnáziumban.
Az est meghatározó és izgalmas pillanatai közé tartozott a Skype kapcsolás, melynek eredményeként interaktív kapcsolat alakult ki Dr. Régert Tamással, a Brüsszeli Karman Intézet kutatójával, és a Floridában posztdoktorija kapcsán kutató munkát végző Képíró Miklós, biokémikussal.
 A diákok érdeklődve hallgatták Balogh Gergőt, a Szegedi József Attila Tudományegyetem doktorandusz képzésében részt vevő informatikus- szoftverprogramozót és Jager Andort a PTE Műszaki-informatika karának 3. évfolyamos villamosmérnök hallgatóját is.
Kétség kívül meggyőző motivációt jelentett a program a jelen lévő gimnazisták számára.
A találkozón igazolást kapott a mondat, mely szerint a Siklósi Táncsics Gimnáziumból bármely területen tovább tanulók jól teljesítenek tanulmányaikban, hivatásukban, munkájukban.
Büszkék vagyunk Rájuk!