Siklós testvérvárosában, Szepsin töltött néhány napot a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium csapata.

A lehetőséget Siklós város vezetői ajánlották fel a gimnáziumnak Kérésüknek megfelelően a gimnázium igazgatója, Csöme Ilona a tizedikes osztályfőnökökkel egyeztetett arról, kik képviseljék Siklóst, a gimnáziumot.
Megegyeztek abban, hogy az utazás legyen jutalom! A több szempontból is jól teljesítő diákok kapták meg a lehetőséget, öten a 10.a-ból és öt 10.b-s tanuló.
A vidám és igen kreatív v csapat már az utazás alatt is készült a bemutatkozásra, hiszen tudták, hogy a kulturális program mellett, várostörténeti vetélkedőn és sportversenyen is részt fognak venni. A 6 lány és a három fiú pillanatok alatt megegyezett abban, hogy igazi magyaros produkcióval készülnek a bemutatkozásra. Sikerült is Nekik, hiszen Szepsi város és a különböző delegációk vezetői gratuláltak a Táncsicsosoknak, akik magyar népdalokat énekeltek, és csárdást táncoltak.
A sportversenyben nyolc csapat közül a 2. helyet szerezték meg, hihetetlen akaraterejükről tanúskodva. Futottak, kúsztak-másztak, célba lőttek, labdajátékokat játszottak, küzdöttek.
Jártak Kassán, az ottani, magyar nyelven beszélő gimnazisták mutatták meg a várost. Ha esetleg egy-egy szó nem jutott az idegenvezetők eszébe, azonnal értelmezték angol nyelven. Túráztak sokat, nagy élmény volt számukra Jászón, a cseppkőbarlangban eltöltött idő is.
Ismerkedtek, barátkoztak, más településről érkezett lányokkal és fiúkkal, szereztek információkat egymásról, iskolájukról, hagyományaikról, vagy éppen a toplistás előadókról. Messziről lehetett tudni, merre járnak a Táncsicsosok, mert ahol és amikor csak lehetett, szólt a zene, énekeltek
A vendéglátók kitettek magukért- jegyezték meg a diákok a városházán tett látogatás kapcsán is.
Néhány vélemény a részt vevő csapat tagjaitól:
Bányai Leonetta: Kassán is jártunk, csodaszép város! Gimnazisták voltak idegenvezetőink.
Bereck Boglárka: Izgalmas volt más iskolákból érkezett fiúkkal és lányokkal egy csapatban focizni!
Butor Barbara: Kicsit tartottam attól, hogy faházakban fogunk majd Jászón lakni és hideg lesz, de minden szuper volt!
Gál Zalán: Finomakat ettünk - ittunk, különösen a cseh csapat vendégeként! Jókat beszélgettük angol nyelven is!
Hanics Olivér: A sportverseny – is – fantasztikus volt, segítettük, biztattuk egymást!
Horváth Ibolya: Jászón, a cseppkőbarlangban sok érdekeset láttunk-hallottunk.
Németh Panna: Különös technikával, különös csapatban festettünk!
Ortnel Kitti: A táborban is zajlott az élet! Ismerkedtünk, barátkoztunk!
Szabó Bertalan: Szepsiben várostörténeti vetélkedő keretében jól teljesítettünk!
Tordai Vanda: Kényelmesen utaztunk, minden programban megdicsértek Bennünket.
Szívesen visszamennék!
A diákokat kísérő tanár pedig a tízfős csapat minden tagjával kapcsolatban fogalmazta meg: kitettek magukért a gimnazisták, viselkedésük és a különböző programokban való jeleskedésük alapján büszkék lehetünk rájuk, hiszen öregbítették a Táncsics Gimnázium jó hírét!