Hírek

Lackfi János József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, tanár, Nyugat-kutató, fotós volt a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont vendége március 7-én délután.

A gimnazisták igénylik, hogy a diákönkormányzat koordinálásával, rendszeresek legyenek az iskolagyűlések. Ezek az alkalmak  lehetőséget adnak arra, hogy aktualitásokról, feladatokról és célokról  beszélgessenek a résztvevők.

Február 28-án délelőtt is elhangzottak kérdések, kérések, melyek az intézmény hétköz-és ünnepnapjairól szóltak, majd örömteli percek következtek: a Táncsicsosok sikereinek felsorolása!

A HEBE Szolgáltató által szervezett országos csapatversenyen német nyelvből a Cosic Klara – Petrovics Deborah alkotta csapat (9.a) második helyezést ért el.  Felkészítő tanár: Keitz Kornélia

Ugyanezen verseny angol nyelvi kategóriájában kiemelkedően teljesített Kovács Kolos, Mester Péter, Szegedi Zsófia, Cosic Klara Nozica Sasha és Petrovics Deborah (9.a). Felkészítőjük: Tóth Márta tanárnő.

Drukkolunk Nagyváradi Mátyásnak, Fischer Zsoltnak (10.a), Szegedi Zsófiának és Mester Tamásnak (9.a), ugyanis bejutottak az országos Curie kémia verseny középdöntőjébe. Felkészítőjük: Fischer Zsolt.

Büszkék vagyunk Kripák Sándorra (12.a), aki angol nyelvből felsőfokú, Versényi Vivienre és Hirmann Hettire (11.a), akik  középfokú nyelvvizsgát szereztek. A két 11-es diák felkészítője Fischerné Balázs Eszter.

Gratulálunk sportolóinknak is! Spiegel Soma (12.a) a Karlovac Openen (Európa Kupa) pointfighting szabályrendszerben senior korosztályban bronzérmet nyert, Tihanyi Patrik (12.a ) pedig a megyei diákolimpián 2. helyen végzett, 100m hátúszásban.

Diákjaink idén először neveztek a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium által meghirdetett tanulmányi versenyekre.

A Kisfaludy napok 2019 zárásának ünnepségén a szervezők is elismerően beszéltek a siklósi gimnazistákról, hiszen Mester Péter (9.a) 2. helyezést ért el angol nyelvből, Hirmann Hetti (11.a) pedig rajzalkotásáért vette át  az első helyezettnek járó oklevelet. Pétert Tóth Márta, Hettit Ábrahámné Karli Mária tanárnő segítette felkészülésében.

Szávulyné Gergye Judit tanítványa, Hintze Charisma (11.b) a német nyelvi kategória első helyezettje lett.

Tóth Ottó (12.a) pedig  bebizonyította idén is, hogy magyar nyelvből igen felkészült, majd az eredményhirdetéskor át is vette az első helyezettnek járó oklevelet.

Az iskolavezetés - a dolgozók és a diákok nevében - elismerően gratulált az eredményekhez, megköszönte a felkészítő tanárok és a versenyzők munkáját.

Az iskolagyűlés záró perceiben a soron következő Táncsics Komplex Vetélkedő, illetve a TE SZEDD akció részleteinek pontosításáról is szó esett. 

 

A hagyományoknak megfelelően, február első szombatján került sor a végzős gimnazisták szalagtűző ünnepségére.

Spiegel Soma (12.a) február 9-én a Karlovac Openen (Európa Kupa) pointfighting szabályrendszerben indult, junior és senior korosztályban egyaránt 63 kilogrammos súlycsoportban.

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt, korábbi kollégáinkat és tanítványainkat a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium végzős diákjainak szalagavatójára.

Az alábbi felhívást már el is juttattuk a siklósi és a környező általános iskolák vezetőinek:

Butor Barbaráról sokan tudják, hogy remek úszó, sokszor áll hazai én nemzetközi versenyeken a dobogón, eredményeinek hosszú sora bizonyítja szorgalmát és tehetségét.