Feladatok és eredmények

  • Minden jelentkező iskola 2018. október 26-án e-mailben kapja meg a feladatsort. A megoldott feladatlapokat postai úton 2018. november 26-ig kell eljuttatni a szervező iskolába.
  • Minden jelentkező iskola 2019. január 18-án e-mailben kapja meg a feladatsort. A megoldott feladatlapokat postai úton 2019. február 18-ig kell eljuttatni a szervezőknek.
  • A döntő a siklósi várban 2019. május 10-én 13.00 órakor írásbeli és szóbeli illetve interaktív feladatokkal zajlik. A döntő résztvevői a lebonyolításról külön értesítést kapnak.

Versenyfelhívás

Helyi Históriák verseny általános iskolás tanulók részére
Várjuk a jelentkezéseket!
Helyi Históriák verseny általános iskolás tanulók részére
A verseny témája: Siklós története a török korban (1543 - 1728). A verseny háromfordulós csapatverseny  7.-8. osztályos tanulók számára, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk! A nevezés határideje: 2018. október 26.
A verseny témája: Siklós története a török korban (1543 - 1728). A verseny háromfordulós csapatverseny 7.-8. osztályos tanulók számára, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk! A nevezés határideje: 2018. október 26.

Források

Feltöltés alatt...

A jól végzett munka jutalma

A 2017-18-as tanévben a Siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban egy új versenysorozatot indítottunk el, amelynek neve Helyi Históriák, ami helytörténettel foglalkozó, történelmi, irodalmi, művészettörténeti témát dolgoz fel. Emellett épít az általános iskolás diákok kreativitására is.

Májusban, a történelmi „díszletek” között a siklósi várban lebonyolított döntőt a Batthyány Kázmér Általános Iskola csapata nyerte (Dávid Zsófia, Torbó Bálint, Tóth László), jutalmuk – többek között - egy egész napos kirándulás volt. Az égiek is pártolták a győzteseket és a kísérő tanárokat, hiszen csodaszép, napsütéses időben jártuk végig a mohácsi nemzeti emlékparkot, a pécsi ókeresztény sírkamrákat és a középkori egyetem feltárt romjait. Kiállításokat, filmeket nézhettünk meg, haditechnikai és taktikai ismeretekkel lettünk gazdagabbak, miközben nagyon jól éreztük magunkat!

A verseny azonban itt nem ért véget! Idén a siklósi uradalom újabb korszakának felfedezése vár rátok! Az idei versenykiírást megtalálhatjátok a gimnázium honlapján (tancsics.skisiklos.hu) és a facebook oldalunkon is. Reméljük, minél több csapat próbálja ki tudását, talpraesettségét, kreativitását a Helyi Históriák újabb feladataiban! Gyertek, jelentkezzetek, bővítsétek ismereteiteket lakóhelyetek történelméről!

Üdvözlettel a Helyi Históriák csapata:

Monostoriné Tóth Gabriella és Puskásné Blaskovits Ildikó tanárnők