Feladatok és eredmények

Versenyfelhívás

Helyi Históriák verseny általános iskolás tanulók részére
Várjuk a jelentkezéseket!
Helyi Históriák verseny általános iskolás tanulók részére
A verseny témája: Siklós története a török korban (1543 - 1728). A verseny háromfordulós csapatverseny  7.-8. osztályos tanulók számára, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk! A nevezés határideje: 2018. október 26.
A verseny témája: Siklós története a török korban (1543 - 1728). A verseny háromfordulós csapatverseny 7.-8. osztályos tanulók számára, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk! A nevezés határideje: 2018. október 26.

Források

Feltöltés alatt...

A jól végzett munka jutalma

A 2017-18-as tanévben a Siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban egy új versenysorozatot indítottunk el, amelynek neve Helyi Históriák, ami helytörténettel foglalkozó, történelmi, irodalmi, művészettörténeti témát dolgoz fel. Emellett épít az általános iskolás diákok kreativitására is.

Májusban, a történelmi „díszletek” között a siklósi várban lebonyolított döntőt a Batthyány Kázmér Általános Iskola csapata nyerte (Dávid Zsófia, Torbó Bálint, Tóth László), jutalmuk – többek között - egy egész napos kirándulás volt. Az égiek is pártolták a győzteseket és a kísérő tanárokat, hiszen csodaszép, napsütéses időben jártuk végig a mohácsi nemzeti emlékparkot, a pécsi ókeresztény sírkamrákat és a középkori egyetem feltárt romjait. Kiállításokat, filmeket nézhettünk meg, haditechnikai és taktikai ismeretekkel lettünk gazdagabbak, miközben nagyon jól éreztük magunkat!

A verseny azonban itt nem ért véget! Idén a siklósi uradalom újabb korszakának felfedezése vár rátok! Az idei versenykiírást megtalálhatjátok a gimnázium honlapján (tancsics.skisiklos.hu) és a facebook oldalunkon is. Reméljük, minél több csapat próbálja ki tudását, talpraesettségét, kreativitását a Helyi Históriák újabb feladataiban! Gyertek, jelentkezzetek, bővítsétek ismereteiteket lakóhelyetek történelméről!

Üdvözlettel a Helyi Históriák csapata:

Monostoriné Tóth Gabriella és Puskásné Blaskovits Ildikó tanárnők