Feladatok és eredmények

  • Az első forduló feladatsora
    Beküldési határidő: 2017. november 20.
  • 2018. január 15-én lesz nyilvános.
  • A döntőbe jutott tíz csapat tanulóira a siklósi várban 2018. április 20-án írásbeli és szóbeli illetve interaktív feladatok várnak. A döntő résztvevői a lebonyolításról külön értesítést kapnak.

Versenyfelhívás

Helyi Históriák verseny általános iskolás tanulók részére
Várjuk a jelentkezéseket!
Helyi Históriák verseny általános iskolás tanulók részére
A verseny témája: Siklós története a középkorban. A verseny háromfordulós csapatverseny  7.-8. osztályos tanulók számára, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk! A nevezés határideje: 2017. október 15.
A verseny témája: Siklós története a középkorban. A verseny háromfordulós csapatverseny 7.-8. osztályos tanulók számára, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk! A nevezés határideje: 2017. október 15.
Névtelen 1

Tavaszi szél vizet áraszt...

Nem, nem egy népdaléneklési versenyről szóló élménybeszámolót készültem írni. A cím megtévesztő és mégsem az. Hiszen egy olyan programról lesz szó, amely a tavasz egyik szép délutánján történt a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában általános iskolások aktív részvételével.

Az előzményekről annyit, hogy a Táncsics Mihályról szóló vetélkedőnek nagy hagyományai voltak iskolánkban és ezeket szerettük volna feleleveníteni… sikerrel!

 

Az időpont kiválasztásánál Táncsics Mihály születésnapját jelöltük meg, és április 21-én, pénteken szép számmal gyülekeztek is a diákok, hogy összemérjék tudásukat nemcsak történelmi, hanem művészettörténeti témákban is. Gondoskodtunk arról is, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt: pogácsa, üdítő és aprósütemények várták őket, hogy a szellemi megpróbáltatások közben se korogjon a gyomruk.

A feladatok sokrétű tudást igényeltek: a csapattagok mindegyike bebizonyíthatta rátermettségét, kommunikációs készségét. A tíz csapat és a felkészítő tanárok magas színvonalú történelmi, zenetörténeti, irodalmi és művészettörténeti tudást vonultattak fel a 3 fős zsűri előtt.

Izgalmas, fárasztó, és igazán élményekben dús délutánban volt részünk! Reméljük, hogy a diákok és tanáraik egyaránt jól érezték magukat!

De ez csak a kezdete volt egy olyan versenysorozatnak, amely az idei tanévben veszi kezdetét. Három, kettő, egy……induljon a nagy történelmi utazás!

Kutassuk együtt múltunk emlékeit, vár benneteket a „Helyi Históriák” elnevezésű helytörténeti vetélkedő!